Firmu založil Ladislav Švirák se svým bratrem Janem kolem roku 1938. Podnik byl od založení postaven na nabídce kvalitního masa z okolních kopců. V roce 1989 firmu ihned převzal zpět do vlastnictví Ctibor Švirák a navázal na předchozí činnost k níž přibyla ještě výroba uzenin a zabijačkových produktů. Za celou dobu podnikání vytvořil silnou tradici Švirákova řeznictví s mimořádným přístupem ke zákazníkovi a dodržování starých receptur a řemeslných postupů. Veškeré salámy, špekáčky, tlačenky stále vážeme a narážíme ručně. Maso nakupujeme od ověřených tuzemských dodavatelů. Máme vynikající dodavatele přírodních střev i koření.
Od roku 2018 vede firmu Kateřina Šviráková, která pokračuje v započaté práci a firmu pomalými kroky modernizuje, zavádí prvky nutné pro řízení společnosti v 21. století a snaží se ještě více zdůraznit podporu prodeje lokálních produktů, vytváření pracovních míst v regionu, podporuje mladé zájemce o řemeslo. S vybranými výrobky prorážíme do vyšší gastronomie a v tomto trendu chceme pokračovat.
K malé prodejně ve Vsetíně patří ještě Bistro, kde můžete ochutnat tradiční masová jídla a pochoutky přímo od zdroje. Recepty i prostředí jsou tradiční, lidé k nám chodí za dobrým masem a jídlem.